top of page

Вибираємо каву на подарунок: на що звернути увагу і як не помилитись

Не потрібно бути затятим кавоманом, аби гідно оцінити запашну каву з насиченим смаком. Хороша кава, як добре вино чи дорогий шоколад, — завжди вдалий варіант подарунку, коли просто хочеться зробити людині приємно. Звісно, за умови, що людина яка отримає подарунок, взагалі її вживає (хоча і тут є шанс змінити їх уявлення про цей напій). День Народження, Новий рік чи новосілля; батькам, подрузі чи колезі — подарункова кава ні в якому разі не стане непотрібною дрібницею. Як вибрати каву на подарунок, аби принести людині максимум користі та насолоди?


coffee beans


Дізнаємось смакові вподобання


Звісно, найпростіше, коли ви точно знаєте якому сорту кави та з якими характеристиками людина віддає перевагу. Тут можно просто завітати до нашого інтернет-магазину і за критеріями вибрати саме те, що на 100% відповідатиме запитам, або попросити нас про допомогу у виборі за вказаним телефоном чи на сторінці Instagram. Аби максимально наблизитись до ідеального вибору, зазвичай достатньо таких критеріїв:

  • сорт;

  • виражені смакові характеристики (найчастіше це гірчинка, кислинка чи м'який смак);

  • улюблений кавовий напій людини.

Цю інформацію дуже просто випитати у людини навіть у ході повсякденної розмови.



Що робити, якщо інформації замало?


Перед тим як хапати з полиці магазину чи замовляти в інтернеті каву в подарунковій упаковці, зверніть увагу на декілька важливих факторів.


Досвід

Даруєте ви каву кавоману чи любителю? Якщо гурману, то просто кава в красивій упаковці не підійде. Потрібно пошукати дещо особливе й незвичайне, аби його здивувати. В першу чергу звертайте увагу на відбірні сорти й бленди, які вирізняються багатогранним ароматом та складними смаковими нотами. Аби скоротити ваші пошуки, пропонуємо звернути увагу на нашу фірмову суміш Біла кава — ексклюзивний бленд арабік, розроблений спеціально для нашої крамниці-кавʼярні й безумовний фаворит наших клієнтів.


Сорт

Арабіка чи робуста? А можливо суміш? В окремій статті ми вже розповідали різницю між цими сортами та надавали приклади альтернатив. Проте, якщо ви вирішуєте, яку каву вибрати на подарунок і у вас немає конкретних запитів, то ми все ж рекомендуємо залишатись вірними класиці й обрати арабіку. Цей сорт вирізняється багатошаровим цікавим ароматом, а також благородним і більш м'яким смаком, який може варіюватись від солодкуватого до терпкого, а в окремих випадках навіть нагадувати знайому гірчинку робусти, як наприклад, екзотична Замбія.


Напій

Еспресо чи капучино? Пряна, без цукру чи з трьома ложками підсолоджувача? Напій, якому людина віддає перевагу, має велике значення. Якщо ви разом п'єте каву, то знаєте, що він або вона обирає. Тому найчастіше каву в подарунок обирають з більш м'яким смаком, як наприклад, наш ніжний бленд Карамель. Проте це не панацея, тому краще знати індивідуальні смаки.


Помел

Ні для кого не секрет, що найліпше дарувати каву в зернах, адже смак свіжозмеленої кави — це безцінна насолода для кавомана. Проте, не у всіх вдома є кавомашина чи навіть кавомолка, тому, аби у людини не виникало труднощів з тим, де змолоти каву, у нас ви можете обрати один з трьох ступенів помелу. Якщо ви не знаєте, чим вони відрізняються, та який помел підійде для приготування кави в турці чи френч-пресі, пропонуємо попередньо ознайомитись з нашою статтею на цю тему.


Ціна

Ціна не може бути точним критерієм, адже інколи недобросовісні продавці пропонують купити дешеві сорти кави значно дорожче, ніж їхня реальна вартість. Точно можна сказати одне, якщо вже вирішили подарувати каву — не шукайте варіанту «подешевше». Краще купити невеличку упаковку дійсно смачної кави, ніж ящик неякісної. У нашому інтернет-магазині ви можете придбати упаковку розкішної кави від 200 грам.




Що робити якщо я не можу обрати подарунок?


Подарунковий сертифікат — чудова альтернатива, якщо ви не хочете помилитись з подарунком. Біла кава пропонує подарункові сертифікати від 500 грн.


gift card

bottom of page